'Wij zijn allemaal één' concept uit Gesprekken met God in de praktijk brengen

Onderstaande suggesties uitproberen en toepassen in jouw leven zal ervoor zorgen dat de kwaliteit van je relaties toe neemt. Ik pas onderstaande suggesties zelf ook toe, en heb er een paar suggesties aan toegevoegd die ik zelf vaak toepas.

Om spiritueel verder te ontwikkelen is het van groot belang onderstaande te integreren in je interacties, communicaties met anderen. Het zal het echte gevoel van éénheid met iedereen laten doen ervaren in je leven.

 

 

!

 

  • Wanneer je een gelovig persoon bent, besluit dan dat je vanaf vandaag (als je dat al niet hebt gedaan) nooit meer tegen iemand anders zegt dat jouw geloof de enige manier is om in de hemel te komen, of dat elke persoon op deze aarde die niet jouw geloof aanhangt naar de hel gaat. Gebruik de liefde van God en niet de angst voor God als motivatie om anderen aan te moedigen eens beter naar jouw geloof te kijken als hun mogelijke spirituele thuis.
  • Wanneer je diep betrokken bent in de politiek, besluit dan dat je de politieke standpunten en ideeën van anderen zult respecteren. Heet ze welkom in je discussies. Verwar emotie niet met passie. Het is een ding om gepassioneerd te zijn over je standpunt, maar het is iets anders om daar helemaal emotioneel (bijvoorbeeld kwaad) over te worden. Wanneer je woede in je voelt opborrelen, wanneer je merkt dat je grove of kleinerende taal gaat gebruiken, doe dan een stapje terug en laat de gemoederen wat bedaren. Neem je verantwoordelijkheid voor het uit de hand laten lopen van het gesprek, verontschuldig je voor het vergroten van de negatieve energie en ga gewoon iets rustiger spreken. Dat kan wonderen doen.
  • Wanneer je het gevoel krijgt dat jou manier niet alleen een 'betere' manier is, maar de 'enige' manier om de dingen te zien en te doen, denk dan eens terug aan een tijd in je leven dat je het gevoel had dat je het enig juiste antwoord op iets had en het leven bewees dat dat niet helemaal klopte. Vraag je af of dat in dit geval ook zo kan zijn.
  • Kijk naar de standpunten van de andere persoon en zoek bewust naar iets - wat dan ook - van waarde in wat diegene gelooft. Kijk of jullie een punt van overeenkomst kunnen vinden, zelfs al is het maar een ieniemienie klein puntje, en ga vanaf dat punt verder met de discussie.
  • Denk aan de gewenste resultaten waar zowel jij als de anderen naar streven. Richt je op deze overeenstemmende doelen in plaats van op wegen of methodes om bepaalde resultaten te behalen. Vaak is het zo dat wanneer je ziet dat je dezelfde resultaten beoogt, je een wederzijds respect vindt. Hierdoor wordt het mogelijk dat je begint met het delen en creëren van gezamenlijke benaderingen om onenigheden en problemen op te lossen.
  • Een wonderlijke mededeling die ik fantastisch nuttig vond bij het vooruithelpen van wat een mogelijk conflictueus gesprek had kunnen zijn, is: 'Ik kan begrijpen dat je je zo voelt'. Dat betekent niet dat ik het eens ben met hoe je je voelt, maar het laat zien dat ik niet denk dat je totaal absurd of gek bent omdat je denkt zoals zoals je denkt. Het eert je achtergrond of levenservaring en het pad dat je vandaag hier bracht. Soms is het enige wat mensen nodig hebben om het ijs te breken het gevoel dat ze gehoord worden. Niet eens dat iemand het met ze eens is, maar alleen dat ze gewoon gehoord worden.
  • Wat betreft het eerste gedeelte van het Nieuwe Evangelie, begint met het in de praktijk toepassen van de trend tot eenheid met de ander door terug te denken aan een tijd waarin je hetzelfde voelde als de persoon tegenover je nu voelt. Zie de dingen niet alleen vanuit zijn standpunt, maar vanuit een tijd toen je misschien dezelfde of bijna dezelfde gevoelens had. Onthoud dat gevoelens geen standpunt zijn. Ze steunen een standpunt. Gevoelens van verraad bijvoorbeeld, of van woede. Gevoelens van eenzaamheid of van verkeerd begrepen worden. Dit zijn allemaal gevoelens die we allemaal weleens op een ander moment hadden. Probeer je te verplaatsen in de gevoelens van de ander, niet in zijn standpunt of specifieke woorden en dan zal de gewoonte van 'eenheid' een levenslange ervaring gaan worden.
  • Sta jezelf toe je eigen natuurlijke gevoel van eenheid met anderen - en, wat dat betreft, met andere vormen van het leven - te voelen en oefen dit elke dag. Kies twee andere mensen met wie je dagelijks of vaak contact hebt en kijk of je bepaalde gevoelens kunt identificeren die je bij hen hebt geobserveerd die jij ook op enig moment in je leven hebt ervaren.

 

Wil je meer artikelen ontvangen waarbij je praktische suggesties en opdrachten ontvangt om de Nieuwe Spiritualiteit direct vandaag toe te passen in jouw leven? Schrijf jezelf dan hier in als  abonnee voor het ontvangen van artikelen

>>home