!
!
over Sander Viergever

'van Behoeftigheid naar Goddelijke Overvloedigheid'

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sander Viergever, ik ben oprichter en voorzitter bij Gesprekken met God Community. Ik ben opgegroeid in een Christelijk gezin, ik heb een leuke jeugd gehad echter vanaf de pubertijd werd ik sociaal angstig, sociaal psychotisch wat zich uitte in erg alleen zijn op school. Het leven verwarde mij in de tweede helft van mijn tienertijd, terugkijkend weet ik nu dat ik op de middelbare school gewoon in mezelf gekeerd raakte en me dichtsloot voor anderen doordat ik gewoon sfeergevoelig ben.

Ik ben gepest en geslagen op school, maar al deze ervaringen hebben mij sterker gemaakt. Maar toch het meest elementaire is dat het gewoon anders gekund had. Ja ik leerde de samenleving kennen vanaf de middelbare school en ik kon maar moeilijk sociaal en emotioneel gedijen in deze samenleving.

In mijn 20-er jaren richtte ik 2 succesvolle eigen bedrijfjes op vanuit huis, ik begon mezelf echt weer wat waard te vinden. Toch bleef ik me eenzaam voelen en de leegtes die ik voelde probeerde ik op te vullen door 'korte pleziertjes' en 'zucht naar geld'. Echter ik kwam in 2010 in een dieptepunt terecht en besloot dat het zo niet langer verder door kon gaan.

Ik besloot met een groep kennissen te gaan voetballen en besloot om me te verbinden met een Evangelisch Christelijke kerkgemeente en begon de Gesprekken met God boeken te lezen. Ik was klaar met leven in illussies en wilde nu de waarheid gaan ervaren.

Ik bloeide op en ik herstelde, begon vrijwilligerswerk te doen, me open te stellen voor andere mensen, ook de kerk bracht mij dichter bij God. In 2014 startte ik met de opleiding Ervaringsdeskundige GGZ/Verslavingszorg en rondde deze met succes af een jaar later.

Ik beschouw mezelf ten eerste niet als Christen maar als... Mens. Doordat ik pionier middels Gesprekken met God Community centrum, stel ik mezelf kwetsbaar op en bevindt ik me in een kwetsbare positie. Ik heb een passie voor het Christendom maar wel op een geheel Eigen-wijze. Als jij dit leest begrijp ik misschien dat jij mogelijk ooit in de kerk gekwetst ben, je mag bij mij komen zoals je bent, welke filosofie, religie of spiritualiteit jou ook interesseert.

Onlangs hebben we een samenwerking opgezet met een paar Protestantse kerkgemeentes 'Een ongewoon gesprek met God' leesavonden te organiseren.  Er zijn al meerdere kerken actief om het materiaal uit Gesprekken met God aan te bieden als 'Extra Bouwsteen' binnen haar Bediening en ik verwacht dat dit aantal kerken steeds verder zal groeien.  Wij verwachten dat, zoals 'De God van Morgen' stelt, religie en spiritualiteit steeds meer in elkaar zullen vloeien.

Vandaag de dag beschouw ik ieder medemens als mijn familie en werk ik aan het creƫren van nieuwe sociale, maatschappelijke inrastructuur die aansluiten bij het energieniveau van de Nieuwe Spiritualiteit. In het dagelijks leven begeleid ik mensen die het minder makkelijk afgaat in het leven en help ik hen terug naar Zichzelf.

U mag altijd contact met mij opnemen.

Groet,

Sander Viergever

Mijn C.V. (in het kort)

2013: deelname Bring Conversations with God into your life retreat met Neale Donald Walsch in Medford USA.  

2013-2014: vrijwilliger bij Christelijke organisatie YFC, jeugdwerker

2016: opleiding ervaringsdeskundige ggz afgerond

2016: werkzaam deeltijd als ervaringsdeskundige in sociale psychiatrie 

2016-heden: mensen terugbrengen bij Zichzelf (in mijn vrije tijd)